Твоите Финанси под Твой Контрол

Преди няколко години моя колежка отговаряше на моя обикновен въпрос: „Как вървят нещата?“ с „Всичко е под контол. Може би не под моя, но със сигурност под нечий контрол“. Освен че е забавен, този отговор е и много мъдър. Често делегираме контрола на различни аспекти от живота си и вместо това започваме да живеем на автопилот. Обществото, семейството, колегите или дори маркетинг специалистите взимат решения вместо нас без ние дори да го осъзнаваме. Какво ще кажеш да си вземем контрола обратно като изключим копчето на автопилота и вместо това вземем осъзнати решения и анализираме своите действия? Нека започнем с тема, която е важна за всички нас, а именно личните ни финанси.

Парите свършиха, а до заплата има още доста време

Познаваш ли чувството, когато получиш заплата, обърнеш се, след това се случва някаква магия и за нула време парите ги няма? Може би ще те разочаровам, но всъщност няма никаква магия. Отговорността за случилото се е твоя, както и на твоите не особено осъзнати навици по отношение на харченето, които се съюзяват срещу планове ти за спестявания. Знам, че това едва ли ще те успокои, но трябва да знаеш, че не си единствен в тази ситуация.

Или може би си спестовник по природа и нямаш проблеми с парите?

Браво на теб! Спестовниците по природа имат предимството, че държат разходите си на ниски нива без особени усилия. Всъщност Mr. DNB е такъв спестовник и благодарение на това е успял да си позволи дълги пътувания до далечни дестинации. Но дори и в този случай могат да се намерят много възможности за оптимизация, която да ни помогне да хванем по-стабилно волана на личните си финанси.

Серия от постове „Твоите Финанси под Твой Контрол“

Именно това е причината да създадем нашара серия „Твоите Финанси под Твой Контрол“, която ще ти помогне да седнеш отново на шофьорското място и да направляваш волана на личните си финанси в желаната от теб посока. Ето какво можеш да очакваш от тази серия:

  • Постъпен и ненатрапчив подход и предложения за промяна на начина на мислене относно личните финанси
  • Комфортна зона без критика
  • Внимателно наблюдение на навиците и отношението към парите
  • Лесни за следване инструкции как да анализираш финансите си
  • Практически съвети за оптимизиране на разходи категория по категория
  • Упражнения и таблици, които можеш да ползваш в дългосрочен план, за да си поставяш финансови цели и да следиш прогреса си

Защо правим тази поредица?

Нашата цел е да ти помогнем да разчупиш цикъла на неосъзнато харчене и да достигнеш до финансова стабилност. Със сигурност ние не сме перфектни в това отношение, но сме посветили години търсейки начини да живеем щастливо и ефикасно – органичавайки ресурсите, които ползваме, без това да се отразява негативно на начина ни живот. С радост бихме искали да споделим опита си, а и да научим нещо ново заедно. Колкото повече взимаме осъзнати и контролирани действия, толкова по-свободен и пълен с възможности става нашият живот. Чувството е наистина окриляващо и всеки заслужава да го изпита.

Връзки към останалите постове от поредицата “Твоите Финанси под Твой Контрол”:

0. Преди Старта

1. Наблюдение и Попълване на Нашата База Данни

2. Равносметка и Проверка на Приоритетите

Присъедини се към нас и нека го постигнем заедно!

Love,

Mrs. DNB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s