Защо използвам многократни подложки за кърмачки?

Защо използвам многократни подложки за кърмачки?

  1. Повече комфорт – многократните подложки са направени от меки материали, които оставят приятно усещане на гърдите, нещо, от което майките се нуждаят особено в първите дни/седмици на кърмене, когато зърната са много чувствителни.
  2. По-малко отпадъци – еднократните подложки са направени от найлон и пластмаса, но не се рециклират, т.е. те ще се натрупват и ще допълват и без това огромното количесто отпадъци, което създаваме. Тази мисъл ме кара да се чувствам много некомфортно.
  3. По-добра хигиена – многократнитеподложки могат да се перат в пералня, да се гладят и да се поддържат свежи и чисти.
  4. По-малко нежелани бактерии – еднократните подложки създават влажна среда, в която се развиват много бактерии, в най-лошия случай това може да доведе до гъбични инфекции. Нещо, което бих искала да държа далеч от бебето си.
  5. Повече лично отношение – както се случва с всичко останала, което сами направим, и тук имаме свободата да избираме форми, размери и тъкани, които да ни помогнат да се чувстваме удобно с подложките си.
  6. По-малко неудобства – майките използват доста еднократни подложки, което би довело до по-чести разходки до магазина, а това може би не е най-предпочитаното занимание за наскоро родилите. Да обясним на Татко какво да купи от магазина е отделно приключение само по себе си.
  7. По-малко похарчени пари – еднократните подложки не са безплатни (нито пък многократните), но със сигурност струва по-скъпо да купуваме еднократни подложки 2-3 месеца, отколкото да съшием няколко плата, които най-често и без това имаме вкъщи.

Love,

Mrs. DNB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s